nagysap kep

Kedvezményezett neve: Nagysáp Község Önkormányzata

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Nagysápon

Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00003

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.

A támogatás összege: 60 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Nagysápon a Köztársaság tér 3. szám alatt jelenleg egy földszintes épületben működik a szociális étkeztetés, valamint a házi segítségnyújtás. Az épület azonban korszerűtlen, rossz állapotú, amely tervezői vélemény alapján nem bővíthető, gazdaságos átalakításra alkalmatlan, gazdaságosan nem üzemeltethető, ezért elbontásra kerül.

Ennek helyére az ingatlan tulajdonosa, Nagysáp Község Önkormányzata egy új, immáron a szociális étkeztetésnek, a házi segítségnyújtásnak, valamint a nappali ellátásnak helyet adó, ebédlővel rendelkező, akadálymentes, energetikailag korszerű, egyszintes épületet kíván építeni.

A tervezett 120,03 m2-es épület „T” alaprajzú, a belső közlekedő „L” alakú, így könnyen átlátható, az eligazodás egyszerű. A bejáraton beérkezve, jobbra helyezkedik el a kiszolgáló személyzet öltözője és az iroda helyiség, ez utóbbiban a személyes tanácsadásra van lehetőség. A főbejárat közvetlen közelében kerül kialakításra a mosó helyiség. A foglalkoztató felé haladva, a közlekedőről nyílnak a nemenkénti mosdók, zuhanyzók. Az épület DK-i részén kialakítandó foglalkoztató akkora lesz, hogy abban egyszerre 25-30 főt lehet majd foglalkoztatni és étkeztetni, ezen kívül közvetlen kertkapcsolattal fog rendelkezni. A közlekedő folyosó végébe, az épület legcsendesebb részébe lett tervezve egy pihenő szoba. Az épület oldalkertjéből, gazdasági bejáraton keresztül lehet elérni a melegítőkonyhát.

Az épület energetikai kialakítása megfelel a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet előírásainak. A meglévő szerkezetekre a jelenlegi hőtechnikai előírásokat túlteljesítő hőszigetelést készítünk, az új épületszerkezeteket is a jelenleg érvényben lévő előírásoknál jobb hőszigetelő képességű anyagokból készítjük, ezzel biztosítva hosszú távon a gazdaságos üzemeltetést. A fűtést korszerű, alacsony hőmérsékletű, energiatakarékos kazánnal biztosítjuk.

A tervezett épület teljeskörű, minden fogyatékossági csoportra vonatkozó akadálymentesítése érdekében a következő tevékenységeket végezzük el:

- akadálymentesített parkolóhelyeket alakítunk ki

- biztosítjuk az épület és az épületen belül a helyiségek akadálymentes megközelítését (rámpák, kapaszkodók, közlekedő szélességek)

- akadálymentesített vizesblokkot alakítunk ki (zuhanyzás lehetőséggel együtt)

- vakok és gyengén látók számára jól felismerhető útbaigazító jelzéseket, a közlekedőkön a padlóburkolatban vezető sávokat helyezünk el.

Az új épületet be kell rendezni, a projekt keretén belül az alapvető működéshez szükséges bútorzat és eszközök (beleértve az IKT eszközöket), a friss levegőn való tartózkodás biztosítása érdekében kerti bútor kerül beszerzésre.

A projekt keretén belül egy személygépjármű beszerzésére is sor kerül a házi segítségnyújtáshoz és a nappali ellátáshoz.

A fejlesztéssel és a 2 új munkahely teremtésével a projekt hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez.


 

 

Határozat a közbeszerzésre meghívott vállalkozókról

Közbeszerzési dokumentáció - végleges

Jegyzőkönyv ajánlatok bontásáról